Köttfärsbiff med dill och basilika

Leif har varit borta rätt mycket den senaste tiden, tidigare har han jobbat i Arvidsjaur på veckorna och nu sista veckan har det varit jakt. Men igår var det ingen jakt och han jobbade i Luleå så det var så skönt att vi hjälptes åt med maten. Han stekte biffarna och jag gjorde sallad och dukade. Så mycket roligare än att ensam försöka hinna med allt när man kommer hem trött och hungrig efter fem. Jag hade förberett genom att kvällen innan blanda ihop kryddorna med potatismjöl och tagit upp köttfärs från frysen.

Köttfärsbiff med dill och basilika
Köttfärsbiff:
500 g köttfärs
1 dl mjölk
1,5 msk potatismjöl
1 msk dill
1 msk basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås
1 dl krossade eller passerade tomater
3 dl grädde
ev. vatten
kryddor

Blanda ihop alla ingredienser till köttfärsen.
Smält smör i en stekpanna.
Platta ut all köttfärs i stekpannan. Stek i ca 5 minuter.
Dela biffen i 4 delar, vänd på bitarna och stek i ytterligare 5 minuter.
Tillsätt krossade tomater och grädde i pannan. Koka upp, bli varmt och servera.

Det här är ett jättebehändigt sätt att steka biffar på istället för att stå och platta ut köttfärsen till biffar innan de steks. Kryddningen var annorlunda men jättegod och t.o.m Olivia åt och tyckte det var riktigt gott. Hon som inte brukar tycka om någonting med köttfärs, förutom lasagne. Jättekul, därför lär den här maträtten återkomma på vårt middagsbord. Vi åt pasta till biffarna den här gången.

Vår stora stekplatta är trasig så vi anväder en mellanplatta och stekpanna så vi delade köttfärsen i två delar och stekte två omgångar istället. Dessutom kokade jag såsen i en kastrull bredvid för att på så sätt kunna hålla första omgångens biffar varma. Jag använde krossade tomater med chili så jag kryddade inte så mycket extra.

2 reaktioner till “Köttfärsbiff med dill och basilika”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *