Snabb soppmiddag

Har ni tänkt på vilken snabbmat soppa är? Jag glömmer ofta bort hur snabbt och enkelt det är att göra en soppmiddag. Idag gjorde jag en morotsoppa med ingefära till middag och den var klar på ca 20 minuter och då hade jag inte förberett nånting och fick ingen hjälp. Om något barn är hemma är det perfekt att de skalar morötterna medan du skalar, finhackar och steker löken. Just morotsoppa är perfekt nu när morötterna är så billiga, eller du kanske t.o.m har egna i trädgården.

Vi använder ofta rester från kylskåpet att sätta i sopptallriken. Idag dukade jag fram rester av pasta, kräftstjärtar, majs och yoghurt. Så fick var och en smaksätta sin soppa med vad den själv vill. Dessutom gräddade jag bake-off-baguetter som vi åt nygräddade till soppan.

Nu ska jag baka tårta till morgondagens födelsedagsbarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *