Ruccolakräm

Usch vad jag känner mig hängig. Jag vill inte bli sjuk och inte har jag tid till det heller. Mina bihålor har börjat värka lite och med tanke på mina eländiga bihålor så gäller det att börja medicinera i tid den här gången så jag slipper bli lika dålig och få lika ont som senaste gångerna. Chefen ligger hemma med influensa och det vill jag då absolut inte ha, men hade det varit influensan hade jag varit sämre redan nu, eller hur? Den kommer väl inte smygande?! I helgen måste jag ju vara pigg och prova vaniljstängerna.

Till gårdagens röding gjorde jag en ruccolakräm som jag kommer göra fler gånger.

Ruccolakräm
50 g ruccolasallad
2 msk färsk basilika
2 msk bladpersilja
1,5 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
örtsalt
svartpeppar


Hacka örterna, blanda med ruccola, crème friache och majonnäs i en mixer.
Mixa några sekunder till en slät kräm.
Krydda med salt och peppar.

Mmm vad gott det här var! Jag använde stavmixern för att mixa ihop allt, jag tycker den är bättre än både mixern och matberedaren. Den här krämen passar nog till annat än fisk också, till sommarens alla grillkvällar kommer den nog bli en flitig gäst.

2 reaktioner till “Ruccolakräm”

  1. Precis alla tycks vara sjuka nu. Det ekar glest här i jobblokalerna. Spännande ruccolakräm, det tipset sparar jag!
    Krya på dig!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *