Briegratinerade grönsaker

Usch så kallt det är, jag vill ha lite varmare igen. Jag längtar efter att kunna gå på promenader utan att frysa om kinderna alltför mycket. Onsdag betyder dans för Ida och det innebär sen middag för oss alla. Nu ska jag sätta igång att klura vad jag ska tillaga för gott med vaniljstång. Det lär bli lite provsmakningar innan jag är nöjd tror jag, men det är nog inga problem att få frivilliga provsmakare. Eller vad tror ni?

Idag åt vi fisk med ruccolakräm men igår åt vi kycklingklubbor och briegratinerade grönsaker.

Härliga färger och god smak

Briegratinerade grönsaker
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
1 dl oliver
1 msk olivolja
0,5 msk balsamvinäger
1 tsk basilika
(ört)salt o peppar
100 g brieost

Skär lök och grönsaker i mindre bitar, blanda med oliver i en ugnsform.
Blanda ihop olja, balsamvinäger, basilika, salt och peppar. Häll i ugnsformen och blanda om.
Ugnsbaka i 175 grader i ca 5 minuter.
Skiva brieosten och lägg den på de varma grönsakerna. Ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter.

Hur länge grönsakerna ska vara i ugnen beror ju så klart på hur stora bitar man har och vilket tuggmotstånd man vill ha. Det var jättegod smak på grönsakerna, som vanligt när balsamvinäger och basilika är inblandat tycker jag om det. Brieosten däremot kändes lite överflödig, dels smakade den inte så mycket och dels blev det inte så vackert när den smälte ner och lämnade kvar kanterna. Grönsksblandningen lär jag göra fler gånger men då struntar jag i brieosten som är godare på mackan eller kexet.

Var tog brieosten vägen och
vad är det för vita avlånga saker på grönsakerna?

Nu ska jag städa bort det sista från dagens middag och sen ska jag förbereda mig för en tv-kväll med bl.a. Sveriges mästerkock och Livet blir bättre. Två av mina favoritprogram. Brukar ni se något av det? Dessutom är onsdagkväll en av de bättre kvällarna på veckan för nu är de stressigaste dagarna på veckan avklarade.

2 reaktioner till “Briegratinerade grönsaker”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *