Vitkålssallad med apelsin

Nu tar jag en lite paus i städandet. Jag var duktig och beslutade mig för att röja i tvättstugan, som även har agerat förråd ett alldeles för långt tag, istället för att baka. Kunde ändå inte bestämma mig för vad jag ville baka. Ida sitter mest och spelar på antingen Olivias eller Isaks iPad, hon tycker det är så skönt att få ha dem i fred utan att de kommer och kräver tillbaka dem. Men snart ska vi hämta Isak på skolan så då lär hon inte få låna hans nå mer. Vanligtvis promenerar de hem från skolan men på torsdagar spelar Isak trumpet och då brukar vi vara snälla och hämta honom så att han inte behöver släpa den tunga trumpeten hela vägen hem.

Just nu är blodapelsinerna riktigt goda och billiga så då gäller det att passa på att äta dem så mycket som möjligt. Bra att få i sig c-vitamin också. Igår till middag gjorde jag en vitkålssallad med blodapelsin i.

Vitkålssallad med apelsin
1 bit vitkål
1 del vitvinsvinäger
3 delar olja
salt
peppar
örtkryddor 
blodapelsin

Strimla vitkålen.
Blanda ihop olja och vinäger, krydda med salt, peppar och örtkryddor.
Häll dressingen över vitkålen.
Skala och skär apelsinen i bitar.
Blanda och servera.

Jag använde ungefär en fjärdels vitkålshuvud och nästan 2 apelsiner (lite försvann under tillagningen) och till dressingen använde jag kaffemått (som oftast är oanvända och rena i vårt hus). Jag har börjat använda vitkål mer och mer, dels är det gott, dels är det billigt och dels håller det sig så länge i kylskåpet. Ett vanligt salladshuvud har ofta blivit brunt och tråkigt efter nån dag.

2 reaktioner till “Vitkålssallad med apelsin”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *