Lax- och zucchinigratäng Lchf

Efter drygt ett dygns oväder som resulterade i väldigt slaskiga vägar i morse lyser nu solen och vi kan hoppas på vår igen. Jag och Olivia har precis kommit hem från en promenad och det var jättehärligt ute.

Trots att Ida snart fyller 5 år har hon fortsatt att komma till oss på natten. Vi har inte brytt oss så mycket om det men nu har vi tänkt få henne att sova hela nätter i sin egen säng, framför allt kanske att hon ska sova hela nätter och inte ens vakna till. Nu har hon sovit själv i två nätter, i morse vid fem var hon upp en sväng men gick sen och la sig i sin egen säng och somnade om – utan att väcka oss. Vilken stor och duktig tjej! Spännande att se hur det går i natt.

Lax- och zucchinigratäng Lchf
2 zucchini
1 tsk salt
400 g lax
3 dl creme fraiche (feta varianten)
3 msk dill
Svartpeppar
Salt

Riv zucchinin och salta den. Låt stå ett par timmar i ett durkslag.
Skär laxen i sockerbitsstora bitar.
Vispa ihop crème fraiche, dill, lite salt och svartpeppar.
Blanda ner lax och zucchini.
Häll i en ugnsform.
Tillaga i 225 graders ugn i 30-40 minuter

Allt är ihopblandat och gratängen är nu redo att tillagas i ugnen.

Det här blev jättegott och vi åt gratängen med bara en sallad. Vill man så är det nog gott med antingen pasta eller potatis till den. Vill man variera sig så kan man krydda med något annat än dill, kanske ingefära eller curry.

Nu måste jag rusa för Mästarnas mästare, veckans bästa program, börjar nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *