Sill till midsommar

Nu är det bara några dagar kvar till midsommar. Har ni planerat vilken sill ni ska ha? Köper ni färdig eller lägger ni in själv? Det finns så otroligt många goda kombinationer till sill. Varje jul, påsk och midsommar försöker jag göra minst en ny sort. Men ett stående inslag är min inlagda sill som alltid blir uppskattad, receptet har jag fått av min barndomskompis som i sin tur har fått det av sin farmor.

Här hittar ni det receptet: http://matro.blog/2009/04/annas-inlagda-sill.html Den blir extra god om man har mycket rödlök i den, tycker jag.

Västerbottenssill gjorde jag för första gången för ett år sedan och den var riktigt god, trots att jag brukar föredra inläggningar med klar vätska. Men vem tycker inte om Västerbottensost?!

Inlagd sill och Västerbottenssill

Om man liksom min man tycker om whisky måste man prova whiskysill, som faktiskt var godare än jag trodde.

Örtsill med god smak av bl.a. persilja och basilika kanske blir din nya favorit. Den är jag faktiskt lite sugen att göra till midsommar.

Örtsill och inlagd sill med mycket rödlök.

Citronsill är väldigt gott och fräscht och passar perfekt på sommaren. Föredrar man lime gör man en limesill istället. (Men då bör man nog använda mer lime än vad som står i receptet)

Väldigt fin uppläggning, framför allt på ett buffébord, blir det om man varvar matjessill, potatis mm i portionsglas.

Matjessill,potatis mm serverade i portionsglas.

Eller så gör man en stor skål med nubbesallad och ställer fram på midsommarbordet.

Nubbesallad

För att sillen ska komma till sin rätt och vara riktigt god måste den, enligt mig, serveras med kokt ägg och hårdbrödmacka.

Vad har ni för favoritsill och favorittillbehör?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *