Jordgubbstårtor till midsommar

Nu när sillen är fixad är det dags att börja tänka på vilken jordgubbstårta du ska servera på midsommarafton. Eller blir det bara jordgubbar och grädde? Eller det kanske inte alls blir jordgubbar? Jag tror i alla fall att det är många som äter jordgubbar till midsommar.

Vill man inte ha en vanlig jordgubbstårta finns det många andra tårtor man kan göra med jordgubbar i eller ovanpå. Pinocciotårta med marängtäcke är en favorit hos mig, kanske dags att göra en sån igen för nu var det ett bra tag sedan.

Pinocciotårta

En jätteenkel och god tårta är marängtårta med jordgubbar, med köpta marängbottnar som man varvar med grädde och jordgubbar. Det bästa är att de flesta köpta maränger är äggfria (dock inte mjölkfria).

Marängtårta med jordgubbar

En annan snabbfixad tårta är att använda sig av rulltårtebotten och den är också lätt att allergianpassa så att den blir ägg- och/eller mjölkfri om man vill.

Tårta gjord på rulltårtebotten, äggfri om man vill

Nu verkar det ju inte bli så varmt på midsommar men det kanske ändå passar med en fryst sommartårta. Då fryser man in marängbottnar, vaniljsvisp, vit choklad och jordgubbar, som man sen tar fram en stund innan servering. Även den blir äggfri om man använder köpta marängbottnar.

Jag som älskar choklad tycker att en kladdkaka med glass eller grädde och jordgubbar är bland det godaste som finns. Jordgubbar och choklad är ju bara så gott. Ni som måste äta mjölk- och/eller äggfritt har väl inte missat mitt goda recept på mjölk- och äggfri kladdkaka.

Kladdkaka och jordgubbar

Vill man inte göra en tårta utan portionsbitar kan man göra prinsessbakelser som man garnerar med jordgubbar. Eller vill man göra det ännu enklare så gör man enkla men ack så goda havreformar som man fyller med grädde och jordgubbar.

Prinsessbakelser

Ni som undviker kolhydrater gör en god chokladmousse och garnerar med grädde och jordgubbar.

Lchf-chokladmousse med grädde och jordgubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *