Ugnspotatis med ruccola och körsbärstomater

Imorgon är det midsommarafton. Har ni förberett allt? Jag har knappt gjort nå för det har varit en helt hysterisk vecka både på jobbet och hemma. Det är smällar man får ta när man har haft semester en vecka. Men nu är jag ledig i tre dagar och ska ta det lugnt, vi gör nog bara en enkel pastasallad till lunch imorgon och packar ner i picnic-korgen tillsammans med lite fika. Till middag tänker vi vara hemma och grilla älg-entrecôte som vi äter med lite goda tillbehör. De har lovat sol och lite värme, ååh vad jag hoppas att det stämmer. Idag satt vi faktiskt ute när vi åt middag och det var riktigt skönt, jag trodde det skulle bli för kallt, men tack o lov hade jag fel.

Potatis i ugn är en storfavorit hos mig som man kan variera i det oändliga. Man kan slänga på lite av varje på plåten förutom potatis, t.ex. morötter, rödbetor, paprika, broccoli eller lök. Man kan även tillsätta saker när man tar ut potatisen ur ugnen, som vi gjorde till dagens grillmiddag.

Ugnspotatis med ruccola och körsbärstomater
färskpotatis
olivolja
örtsalt
ruccola
körsbärstomater

Skrubba potatisen, dela ev. i mindre bitar.
Häll på lite olja och salta.
Ställ in i 200 grader i ca 30 minuter, beroende på potatisens storlek. Känn med sticka när potatisen är klar.
Ta ut ur ugnen och blanda ihop med ruccola och körsbärstomater.
Salta ev. mer innan serverering.

Eftersom barnen inte är så förtjusta i ruccola tar jag inte så mycket, jag får ändå äta tillräckligt eftersom de petar bort den. Om alla tycker om ruccola tar man mer än vad som syns på bilden. Ibland brukar jag även smula över fetaost innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *