Rabarberchutney

Så underbart att få vakna upp till sol även idag. Nu äntligen känner jag lite hopp om att det kan bli sommar i år också (i alla fall om jag struntar att titta på väderprognoserna).

Våra rabarber håller på att ta över hela landet, det är helt otroligt hur de växer så nu måste jag komma på en massa saker att göra av rabarber. Tar gärna emot tips! Jag började redan igår med att göra en rabarberchutney. Men eftersom det bara skulle vara 3 hg rabarber i den så syns det inte att det är taget något. Det får nog bli några omgångar saft till veckan och en och annan paj.

Rabarberchutney  ca 4 dl
300 g rabarber
1 rödlök
0,5 röd chilifrukt (t.ex. spansk peppar)
0,5 msk riven ingefära
2 dl socker
1 tsk salt
1 krm peppar

Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar.
Skala och halvera löken, skär den i tunna skivor.
Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Skala och riv ingefäran.
Lägg alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt koka i ca 20 minuter utan lock.
Rör då och då.
Förvaras svalt.

Jag som älskar ingefära tyckte att det här var en jättegod chutney men med den tydliga ingefära-smaken passar den nog bäst till fläsk-kött eller kyckling. Den var jätteenkel att göra och fick en röd fin färg, rödlöksskivorna delade jag i 4 delar för att inte få så långa ”trådar”.

Nu ska jag torka av utemöblerna, ta ut dynorna och sätta mig o njuta av en kopp te i solen. Sen ska vi packa in oss i bilen och åka på 8-årskalas till barnens kusin. Vi har många sommarkalas i vår släkt så nu blir det tätt mellan kalasen ett par månader framåt.

En kommentar till “Rabarberchutney”

  1. I min rabarberchutney har jag 700 g rabarber samt kanel,koriander, chilipulver, ättikssprit, bland annat.

    Det är så himla gott till grillat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *