Idas nygamla stol

Med bara två dagar kvar till dagis- och jobbstart tar Ida en rejäl sovmorgon, klockan är halv tio och hon har inte vaknat än. Hur ska det gå att stiga upp vid sju för henne på måndag? I dag ska jag packa dagisväskan med extrakläder, galonkläder och stövlar så är det gjort, sen ska jag även packa min egen väska med almanacka och passerkort så vi är redo inför måndag.

När Olivia och Isak var små köpte vi varsin tv-stol till dem. Det var ju några år sedan så tyget är inte det finaste nå längre. Det är solblekt och med en del fläckar efter mat och dryck. Eftersom stommarna fortfarande är hela och fina var mamma snäll och sydde ett nytt fodral till den ena stolen.

Ida fick följa med och välja tyg, det tog sin lilla tid eftersom affären är full med fina och färgglada tyger.  Till slut valde hon ett tyg med glass-strutar.

Ida har även hjälpt att sy på bakstycket. Det blev lite olika mönster och hennes namn med årtalet. Visst blev stolen fin? Gissa om hon är nöjd när hon nu har sin egna, otroligt fina, stol framför tv:n

Alla dessa mönster och texten har Ida sytt på mormors fina symaskin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *