Fiskgratäng med kräftstjärtar

Tror ni att jag har glömt bort er? Det har jag inte, men det har varit lite mycket bara den sista tiden. Men nu sitter jag och väntar på att en kaka ska bli klar i ugnen så då passar jag på att sitta vid datorn ett litet tag. Jag fick en beställning på en kanelhavrekaka som jag inte har hunnit baka förrän nu.

Jag har precis kommit hem från världens roligaste möte med astma- och allergiföreningen i Luleå och det är mycket på gång så se nu till att bli medlem. Som ni vet så klappar mitt hjärta lite extra för allergiska barn. För en gång skull kände jag mig okunnig kring allergier och mina barn känns knappt allergiska efter i kväll. Det var en ovanlig känsla.

Innan mötet hann jag göra en fiskgratäng på torsk, för tack o lov är inget av mina barn allergisk mot fisk (fast Isak har ofta önskat att han var allergisk mot fisk)

Fiskgratäng med kräftstjärtar
800 g (2 paket) torskfilé 
2 dl frysta gröna ärtor
2 dl kräftstjärtar
2 dl grädde
0,5 fiskbuljong
salt o vitpeppar
2 msk dill
2 dl riven ost


Lägg de tinade fiskblocken i en smord ugnsform.
Strö ärtor och kräftstjärtar över fisken.
Koka upp grädden och buljongtärningen. Rör ner dillen och smaka av med salt och vitpeppar.
Häll såsen över fisken i formen. Strö över osten.
Tillaga i 200 grader i 30-40 minuter.


Oftast när vi äter fisk så blir det lax, men i dag var jag ”duktig” och gjorde en torskgratäng. Den var väldigt enkel att göra och receptet enkelt att komma ihåg eftersom det var 2 av det mesta. Ida som älskar fisk och potatis tyckte även om den här varianten. Isak åt en portion utan gnäll och då är jag nöjd när det gäller fisk.

I morgon är det fredag igen med en lång (?) härlig helg framför oss. Har ni fredagsmyset och helgen färdigplanerad? Isak har match på lördag och på söndag börjar äntligen Idas dans igen. Gissa om hon har längtat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *