Kalkonmiddag – Isaks födelsedagsfest

Nu har Isak äntligen fått ha sitt släktkalas, den som väntar på nå gott väntar alltid aldrig för länge. Jag var sugen på att tillaga och äta kalkon och blev så himla glad att Isak också var sugen på det. Annars väljer han ofta tacobuffé på sina födelsedagar. Kalkoner är ju så stora så det kan man inte äta när man bara är familjen, så det är perfekt till fest. Vi blev fler än förväntat och det var så jättekul, jag älskar att ha huset fullt med folk och fixa middag.

Kalkonmiddag – Isaks födelsedagsfest
Förrätt
crostini
grissini
tacochips saltade o chili
chips med Brillat Savarin
krustader med ost och hjortronsylt
tapenade
Olivias chilidip
tacosalsa
morotstavar
ost o kex
päron o vindruvor

Varmrätt
helstekt kalkon

lax (min syster är vegetarian men äter fisk)
potatis
gräddsås
kokta morötter
kokt broccoli
sallad
rödavinbärsgelé
rönnbärsgelé
Efterrätt
hjortronpaj
kokosmuffins
grädde
vaniljsås
hjortron
Det värsta med kalas och fester är städningen innan men när den väl är gjord är det bara roliga saker kvar och då kan det få komma hur många som helst (nästan). Vi har haft en jättetrevlig kväll med många hjärtliga skratt. Jag, födelsdagsbarnet Isak och övriga familjen är jättenöjda med kvällen. Hoppas gästerna har haft lika trevligt (och det tror jag de har haft). Diskmaskinen är tömd och nu fylld igen men resten lämnar jag till imorgon för nu ska jag gå och lägga mig.

2 reaktioner till “Kalkonmiddag – Isaks födelsedagsfest”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *