Allergivänligt pralinpyssel

I dag anordnades äntligen pralinpysslet, ett samarbete mellan Astma- och allergiföreningen i Luleå och ABF. Vi kallade det för pralinpyssel men det var mest tryfflar i flera olika smaker vi gjorde, bl.a polkagris, arrak och kanel, dessutom gjorde vi bountybollar och sega cornflakes-godiskakor. Allt var fritt från mjölk, ägg, nötter och gluten.

Vi hade förberett med en skål, 200 g choklad och olika smaksättning till var och en, som fick börja med att bryta chokladen i småbitar. Sen värmde vi risgrädden som vi hällde på chokladen och sen rörde man till chokladen hade smält, därefter tillsatte man sin smaksättning. När det sen var dags för tryffelsmeten att stelna passade vi på att fika lite. Efter fikat var det dags att rulla chokladsmeten till runda små tryfflar och sen rullades de olika smakerna i olika garneringar, bl.a. flingsalt, socker och kakao. När skålen var tom var det fritt fram att skrapa resterna från skålen. Populärt!

Sen samlade vi alla olika tryfflar och annat godis på ett bord och var o en fick plocka ihop en låda med alla smaker. På så sätt fick alla en låda med en massa olika julgodis och smaker.

Vi hade några jättetrevliga timmar då vi förenade nytta med nöje, om man nu kan säga att det är nytta att göra julgodis 🙂 Om man vill ha många olika sorter och smaker på sitt julgodis är det ett bra tips att träffas flera stycken, där alla gör var sitt godis eller tryffelsmak. Oftast blir det ju många av varje sort så det är inga problem att dela med sig. Så dra nu ihop ett gäng där ni äter och dricker gott samtidigt som ni gör en massa julgodis.
Fler bilder och recept på dessa godsaker kommer när jag har orkat gå igenom alla bilder. Nu har jag gjort ett nytt inlägg med fler bilder och recept. Klicka här så kommer ni dit.

En kommentar till “Allergivänligt pralinpyssel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *