Kycklingtortilla med mexikansk chili-cf

Äntligen är min dator ledig, den var visst väldigt populär i dag. Samtidigt som jag skriver det här provar Ida lucia-klänningen o kronan och tränar luciasånger. På torsdag är det dags! Det är så skönt att vi har lucialinnen i nästan alla storlekar, det är bara att gå ner i källaren och söka fram årets storlek, istället för att stressa runt på affärer och hitta ett plagg som man använder en gång/år. De stora barnen är inte med i något luciafirande i år så det blir inga krockar, tack o lov.

En av hela familjens storfavoriter är kycklingtortillas med bl.a majs, purjo, chilisås, jalapeños och naturell crème fraiche. Igår gjorde jag en snabbvariant med smaksatt crème fraiche och det vi hade hemma och det var inte mycket, men gott blev det.

Kycklingtortilla med mexikansk chili-cf
3  kycklingfiléer, ca 7 hg skulle jag tro att det var
1 burk majs
1 tomat, (ta gärna mer men jag hade bara en tomat hemma)
2-3 dl crème fraiche, Norrmejeriers mexikansk chili
salt, peppar
ev. chilipeppar
ca 8 tortillabröd
riven ost

Skär kycklingen i småbitar. Stek och krydda med salt och peppar.
Blanda ner majs och tärnad tomat.
Rör ner crème fraiche och låt allt bli varmt.
Smaka av med salt, peppar och ev. chilipeppar.
Rulla in kycklingröra i tortillabröden och lägg i en smord ugnsform.
Strö riven ost över.
Tillaga mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Vill du har mer färg på osten ställer du formen högre upp och ökar på värmen.

Den här varianten var minst lika god som vår vanliga trots att det var färre ingredienser i den här. Paprika saknade jag men eftersom vi inte hade det hemma var jag tvungen att skippa det. Om det blir över någon crème fraiche så är den god att servera kall till maten. Än en gång var det smidigt med smaksatt crème fraiche, börjar bli lite tjatigt nu. Men under alla år vi var tvungna att laga mjölkfritt använde vi inte crème fraiche, utan det var Oatlys iMat till allt, så det är kanske därför jag använder crème fraiche var och varannan dag numera. Jag har ju några år att ta igen 🙂

2 reaktioner till “Kycklingtortilla med mexikansk chili-cf”

  1. Detta gjordes idag, dock en egen variant på grönsaker men det var supergott.

    Tack för bakningen. Bullarna var super. Övrigt har vi inte hunnit smaka än.

  2. Ja, det blev lite snålt med grönsaker i min variant eftersom det var så tomt i skåpen.

    Kul att bullarna blev bra. Det var inga glada miner här hemma när det luktade så gott av nybakade bullar och ingen fick smaka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *