Laxrullader

Då var det Annandag jul och i dag ska jag försöka göra nå mer än att ligga i soffan hela da’n. Enda gångerna jag lämnade soffan i går var de två gångerna vi åt och jag tog fram julbordsresterna från kylskåpet. Efter en hektisk december tror jag att jag behövde vila i massor men nu känner jag mig pigg och lite rastlös o sugen på att göra saker. Få se vad vi hittar på idag. Det första som ska göras är städa efter julaftonsfirandet, det ligger presenter lite överallt.

På årets julbord hade vi laxrullader, ett recept jag provade för flera år sedan men som kommer här igen.

Laxrullader
300 g gravad lax, tunt skivad
Fyllning:
1 knippa dill
0,5-1 msk wasabi, eller riven pepparrot
200 g naturell färskost
1 krm salt
Garnering:
0,5 dl sesamfrön, skalade

Mixa dillen till fyllningen. Blanda ner wasabi/pepparrot, färskost och salt. Smaka av.
Placera laxskivorna lite omlott på en bit plastfolie.
Bred ett jämnt lager av fyllningen över laxen. Forma en rulle med hjälp av plastfolien. 

Lägg rullen i frysen 30 min.
Rosta sesamfröna i torr stekpanna under omrörning tills de fått lite färg.
Ta rullen ur frysen. Ta av plastfolien och rulla laxen i sesamfrö. 
Skär den i drygt centimetertjocka skivor.


Jag använde pepparrot och ganska mycket dessutom för jag tycker om den lite starka pepperrotssmaken. På ett buffébord är det vackert och gott att ha den här laxvarianten. I dag åt jag rullader till frukost på en hårdbrödmacka – mycket gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *