Ugnsomelett

Då var första arbetsdagen, på nästa en vecka, avklarad och det gick ju strålande. Mycket att göra och full fart hela tiden. Nu är jag bara hem och vänder innan jag ska i väg på stan och äta med två barndomskompisar. Så i dag blir det ingen matlagning och ingen julmat till middag för mig. Jag tror det lutar åt kinamat istället.

På julbordet har vi alltid ugnsomelett, men även lite då och då övriga tider på året äter vi det.

Ugnsomelett
6 ägg
2 dl mjölk (eller grädde om du kör lchf)
salt och vitpeppar


Vispa ihop ägg och vätska, salta och peppra.
Häll smeten i en smord ugnsform och grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.


Det är gott med nån sorts stuvning till omeletten. På årets julbord hade vi sparris-stuvning, men tidigare år har vi varierat oss med bl.a. kantarellstuvning. Stuvningen serverar jag bredvid så kan man välja bara det ena om man vill (eller måste pga t.ex. äggallergi).

Har ni nyårsmenyn klar? Det har inte jag men nu börjar det bli hög tid att bestämma den. Men först ska jag ordna en släktmiddag på lördag, men till dess har jag bara drinktilltugget kvar att fixa. Och städningen förstås, för ni har väl förstått vid det här laget att städningen skjuter jag på så länge som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *