Inte söndagsstek men nästan

Nu är det bara några timmar kvar på den här julledigheten och det känns bra att få lite rutiner igen – det tror jag hela familjen behöver. Vi har fått hem en trött Isak från Kiruna där de vann två av tre matcher. Bra jobbat! Och alla sakerna var med hem. Imponerande 🙂 Jag tror det blir en tidig kväll för honom för det har inte blivit mycket sömn de två senaste nätterna.

Till middag idag helstekte vi en älg-biffrad som vi fyllde med bacon och ädelost, men nu är osten slut. Ni kommer väl ihåg att jag även gjorde kyckling med ädelost av julbordsosten? Till köttet åt vi potatisgratäng där vi blandade philadephiaost med grädden för att få den extra krämig. Isak som inte tycker om potatisgratäng (förmodligen pga hans tidigare mjölkallergi) fick råstekt potatis som är en av hans potatisfavoriter. Eftersom vi skivar potatisen, steker den och sen låter den gå klart i ugnen blir några skivor riktigt krispiga, nästan som chips.

2 reaktioner till “Inte söndagsstek men nästan”

  1. vad smart att använda ost och grädde i potatisgratängen.

    Kan man använda någon annan ost i stället för ädelost i älgen? Är inte förtjust i ädelost.

  2. Potatisgratängen blir jättekrämig och god när man använder ost.
    Tycker du inte om ädelost går det att använda t.ex. vitlöksost eller annan smaksatt ost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *