Indisk tomatkyckling

Då var första finalmatchen avklarad och den glömmer vi fort och riktar in oss på morgondagens match istället. Lule måste bli mycket bättre om de ska vinna, tack o lov för att vi har en storspelande JG i mål. Nä nu glömmer vi hockeyn och tar lite lördagsmys med Fångarna på fortet istället. Vad gör ni denna lördagskväll?

Igår till middag åt vi en god kycklinggryta med indisk touch.

Indisk tomatkyckling
1 kg kycklingfiléer
olja till stekning
300 g kokosmjölk
500 g passerade tomater
Kryddpasta
2 msk rapsolja
4 msk färskriven ingefära
1,5 msk garam masala
2 tsk malen spiskummin
2 tsk kardemumma
2 msk flytande honung
2 tsk salt
2 krm cayennepeppar


Börja med kryddpastan, blanda alla ingredienser till en tjock smet.
Skär kycklingfiléerna i bitar.
Värm lite olja i en kastrull och fräs kycklingen tillsammans med kryddpastan.
Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.
Servera med ris och sallad.

Vi är lite inne på indisk mat just nu trots att vi inte har provat ”riktig” indisk mat speciellt ofta, så vi har ingen större koll på hur det ska smaka. Men det här tyckte vi alla om och åt med god aptit, fast egentligen vet vi ju inte hur indiskt det smakade 🙂 Men vad gör det bara det är gott! Det blir förmodligen ännu godare och mer smakrikt om man maler hela kryddor, men det hade jag inte tid till igår så jag gjorde en snabbvariant med malda kryddor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *