Jubileumstårta

Under 2013 kommer vi bli 75 000 invånare i Luleå och det ska firas hela året. I dag var det dags för tårta i Stadsparken som Luleå kommun bjöd på. 75 meter tårta serverades och vi i Astma- och Allergiföreningen serverade 5 meter av den tårtan. 2 m hade vi bakat själv och den var utan mjölk, ägg och nötter, dessutom serverade vi 3 m bageribakad Budapestrulle som var utan laktos, nötter och gluten.

Det var väldigt uppskattat att det även fanns allergivänlig tårta, en kvinna kom fram efter tårtkalaset och frågade var vi hade köpt tårtan för den var såå god. Då var det kul att säga att vi hade bakat den själv.

Bagaren den här gången var Carina som hade bakat bottnarna, som hon sen fyllde med hallon och mjölkfri vispad grädde. Sen hjälptes vi åt att bre grädden runt hela tårtan, kavla ut och klä tårtan med hemmagjord sockerpasta, fästa oblaten och spritsa grädden.

Även i dag sken solen från en klarblå himmel och det blev en härlig folkfest med många glada lulebor som åt tårta och såg på alla uppträdanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *