Mangoraja

Åh vilken lugn och skön dag jag haft i dag. Jag har gått i myskläder hela da’n, städat/plockat lite, tvättat några maskiner, druckit några koppar te och bara njutit av att vara hemma. Vilken hemma-gris jag är 🙂 några dagar med för få timmar hemma och jag får panik. Ha, ha, men det är ju tur att man trivs hemma. Motsatsen är inte kul! Jag har även provat att bo där jag inte trivs och det var ingen höjdare. Men det gjorde vi något åt fort.

Eftersom det var min mys-städ-tvätt-och-inte-gå-utanför-dörren-dag idag kände jag inte för att laga så mycket mat heller, så jag skickade Leif på affären för att köpa en grillad kyckling. Sen blandade jag ihop den godaste Mangorajan jag någonsin ätit.

Mangoraja
1 dl majonäs
1,5 dl crème fraîche
4 msk mango chutney
0,5 msk curry
1 tsk sambal oelek


Blanda ihop alla ingredienser.
Ställ in i kylen för att dra en timme innan servering.

Lova att ni aldrig mer köper färdig Mangoraja för nu har ni ett kanonrecept att använda er av. Inga konstiga ingredienser och inte det minsta svårt att tillaga – bara röra ihop. Finns nog inget som är godare till grillad kyckling. Men undra om Mangoraja kan passa till något annat? Känns inte som det. Eller har ni nå tips?

Kusinmysdag

Barnens kusin Henry har varit här nästan hela dan och lekt med Ida. De har längtat ut till studsmattan men eftersom det har spöregnat har det fått sysselsätta sig inne med lego, bilar, koja, film och glass. Men när regnet slutade och solen kom fram då sprang de ut till studsmattan….och blötte ner sig eftersom hela mattan var dyngsur. Sen kom de in torkade sig, bytte om….och sprang ut igen o blötte ner sig.

2 reaktioner till “Mangoraja”

  1. Är så imponerad av dig som gör allt från grunden 🙂 Hade jag haft en hemma-dag hade det definitivt blivit en redan gjord mangoraja 🙁

    1. Du ska inte bli imponerad över att jag gjorde Mangorajan från grunden. Den var sååå enkel att göra. Prova den nästa gång du äter grillad kyckling (som jag inte gjorde från grunden 🙂 )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *