Ugnstekt älgytterlår

Solen, vi ser solen! Hoppas den stannar kvar hela dan, efter gårdagens gråtråkiga dag känns den mer än välkommen. Det lär bli mycket inomhusjobb idag för vi blev inte helt färdiga med Ida och Isaks rumsbyte igår, men jag ska försöka ta mig ut på en promenad i alla fall.

Fick ett tips om att dela köttbiten i filéform innan tillagning så det provade vi igår med vår ytterlårsbit. Man äter ju även med ögonen och det kändes faktiskt som att vi åt älgfile. Vet inte om det berodde på att köttet var så mört och gott eller om det var formen på skivorna som gjorde det eller kanske för att jag är så lättlurad.


Ugnstekt älgytterlår
1 bit älgytterlår
salt o peppar

Dela ytterlåret så det får en filéform, krydda med salt och peppar.
Bryn köttet i smör och stek klart i ugn 120 grader till en innertemperatur på 60 grader.
Linda in i folie och låt vila cirka 15 minuter innan det skivas upp.

Oftast när vi tillagar köttbitar i ugn så gör vi det på låg värme för köttet blir så mört och gott då, den här gången stod ugnen på 120 grader. Man kan variera lite beroende på hur mycket tid man har på sig för matlagning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *