Äppeltzatziki

God morgon! Om mindre än en vecka ska jag in o jobba några da’r. Undra hur jag ska klara att kliva upp? Hela familjen har vänt dygnet, i morse vaknade jag strax efter nio och då var jag ändå den som vaknade först. Svårt att tänka sig att Olivia och Isak sällan sov längre än sex när de var små och att det var så i många år.

Ännu en dag med stålande sol innebär ännu en dag med grillat till middag, eller hur? Här kommer ett recept på ett gott tillbehör till grillat! Äppeltzatziki – har ni smakat det tidigare? Vi åt det till fetafylld fläskfilé och citronpotatis. En perfekt kombination!

Äppeltzatziki
1 syrligt äpple
3 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
salt o peppar
 
Skala och riv äpplet, krama ur saften ordentligt.
Blanda med yoghurt och pressad vitlök.
Smaka av med salt o peppar.

Så fräscht och gott det här var! En ny favorit. Vanlig tzatziki har alltid varit en sommarfavorit för mig, men det här kändes snäppet godare med det syrliga äpplet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *