Grillad lax med tillbehör

Jag har inte hört av mig på hela da’n men jag har haft fullt upp med att planera inför lördagen då en viss mamma i det här huset fyller år. Vad ska bakas? Vad ska inhandlas? Vilken mat ska vi äta? När ska jag baka? När ska jag handla? När ska jag laga mat? 

Tiden är min värsta fiende för i morgon ska vi på en skärgårdskryssning och på torsdag o fredag jobbar jag. Så det blir svårt att hinna med allt jag vill. Jag älskar att planera, baka och dona inför kalas så det känns inte kul att behöva sitta på jobbet två dagar innan födelsedan. Då vill jag ju vara hemma och göra roligare saker.
Men i väntan på födelsedan bjöd vi mina och Leifs föräldrar på laxmiddag i dag. Mindre planering och mer tid. Det är verkligen smidigt att bjuda på grillad lax när man är många. Vi Leif grillade en helsida lax som var kryddad med salt och citronpeppar. Han lägger hela laxen med skinnsidan neråt och vänder den ingenting under grillningen. Det blir perfekt!
Grillad lax med tillbehör
grillad lax kryddad med salt och citronpeppar
kokt potatis
sallad
kokt broccoli
kokta minimorötter
sallad
örtostsås
äppelcurrysås
tunnbröd
smör


Till efterrätt bjöd jag på rabarberpaj, jordgubbar, grädde och vaniljsås.
Så mycket sommar över den här bilden, rabarberpaj i solsken
Ida var en trevlig värdinna och hälsade alla välkomna med en skål innan maten. Sen var hon ivrig att få fylla på allas glas med vin.

En kommentar till “Grillad lax med tillbehör”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *