Kladdkakans dag närmar sig

Nu kommer ett inspirationsinlägg inför fredagen för då är det en dag ni inte får missa. 
Kladdkakans dag!

Kladdkaka finns ju i hur många varianter som helst och alla är goda. Man kan göra den i muffinsformat, som tårtbotten, med smak, med topping eller bara som en vanlig kladdkaka. Det finns nog inget som är så lätt att baka. Det går knappt att misslyckas. Den kan blir lite torr, kanske för kladdig men den blir ändå god, eller hur?

Den godaste kladdkakan jag ätit var nog denna äggfria som var knäckig och seg. Men det var inte bara därför den var godast utan det var överraskningen när jag kom hem som gjorde att den smakade extra ljuvligt.

En annan knäckig kladdkaka är denna som är toppad med ett knäckigt lager med bl.a. havregryn.

Istället för att toppa kladdkakan med något smarrigt kan man ha det smarriga mitt i kakan, som den här med en cheesecake-fyllning.

Att tillsätta smaksatt choklad till kladdkakan är ett enkelt och gott sätt att få olika smaker på kladdkakan. Jag brukar t.ex använda mint- eller apelsinkrokant eller som här – daim. Här satte jag dessutom daim i grädden på kakan.

Till kladdkaka är det så gott att äta grädde och bär, så varför inte använda kladdkakan som tårtbotten.

Har man ont om tid och man inte hinner grädda en kladdkaka i ugn, eller man kanske inte har nån ugn, då kan man göra kladdkaka i micron.

För mer recept och inspiration kan ni klicka här. Själv har jag klurat på ett nytt recept som jag tänker försöka hinna provbaka och förhoppningsvis fyller jag på kladdkake-kategorin med ett nytt inlägg under helgen.

Klicka på bilderna eller länkarna (annan färg på texten) så kommer ni till recepten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *