Mandelmassatårta med grädde och bär

God morgon!
Fredagen är här och alla blir genast lite gladare, eller hur?

Igår hann jag inte höra av mig till er eftersom jag direkt efter jobbet åkte till en kompis där det vankades tjejmiddag med mycket surr som vanligt. Vi åt goda grillspett, sallad och bulgur som jag blandade ihop med chimichurri och det blev sååå gott. Men jag kan gissa att det luktar vitlök om mig idag. Ni som följer mig (@matro_sara) på Instagram har redan sett min middagstallrik med godsaker.

Nu är det dags för helg och man kan unna sig lite efterrätt. Därför kommer här receptet på den goda lättbakade mandelmassatårtan jag gjorde åt Leif i söndags då vi firade både fars dag och hans födelsedag. En tårta som min mamma ofta bjuder på och godast är den nog med grädde och hjortron.

Mandelmassatårta med grädde och bär
400 g mandelmassa
4 ägg

Riv mandelmassan grovt direkt ner i en skål.
Vispa ner äggen ett i sänder och vispa tills smeten blir jämn och pösig.
Häll smeten i en smord och bröad rund form.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175°.
Garnera med spritsad grädde och frukt eller bär.

En lättbakad botten som även är perfekt till glutenallergiker/intoleranta eftersom den inte innehåller nå mjöl. Se till att inte ha inne botten för länge i ugnen, för den är godast när den fortfarande är lite saftig (men inte kladdig).

Jag serverar oftast extra grädde och bär på sidan om. Till påsk blir det fint med halva aprikoser och grädde så ser det ut som ägg.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *