Ugnsbakade tomater

Nu är arbetsdatorn nerpackad för i dag, så nu kan jag ta ledigt ett tag innan helgen är slut på riktigt. Ledigt – var kanske en överdrift för nu ska hemmet och familjen göras i ordning för en ny arbetsvecka. En arbetsvecka som faktiskt börjar med en dags skollov för barnen.

Dagens middag är på gång och snart är det dags att njuta av den goda julmustkycklingen, som vi äter minst en gång varje december. Har ni smakat den nångång? Den brukar vara väldigt populär hos barnen.

Till gårdagens middagsdejt fixad jag ett snabbt och gott tillbehör.

Ugnsbakade tomater
tomater
örtsalt

Dela tomaterna.
Sätt dem i en ugnsform med snittytan uppåt.
Krydda med örtsalt.
Ugnsbaka ca 10 min i ca 175 grader.

Det här är nog ett av de enklaste tillbehören men ändå så gott. Och sen blir det en sån fin färgklick på tallriken. Tiden och ugnsvärmen är inte så viktig utan sätt in formen i ugnen tillsammans med den andra maten och tillaga tills de är varma. Du behöver alltså inte vänta ut den andra maten om den har en annan ugnstemperatur. Bra, va?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *