Kryddig indisk kyckling med gurkyoghurt

Nu är det bara en dag kvar innan barnens jullov börjar. Oj, vad de ser fram emot det och oj vad jag är ledsen att jag inte kan vara ledig och hemma med dem hela härliga jullovet. Men jag får se till att njuta ordentligt de dagar jag kan vara ledig och ser fram emot ett långt sommarlov istället. Det är ju en bra arbetstagar-jul med många röda vardagar. I helgen har jag tänkt hinna med en hel del julbak – limpor, kakor och efterrätter. Har inte riktigt bestämt vad än – vi får se vad det blir till slut!

För några veckor sedan kom jag hem till färdiglagad indiskt kryddad kyckling. Leif hade lite problem med receptet som han hittade på ica.se men till slut redde vi ut hur det skulle vara och nu är det dags att ger er det.

Kryddig indisk kyckling med gurkyoghurt
1 dl matyoghurt
1 tsk curry
0,5 tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm peppar
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
Gurkyoghurt
1 gurka
1 knippe rädisor
1 dl matyoghurt
1 krm salt
1 lime

Kyckling
Blanda yoghurten med curry, spiskummin, salt och peppar i en stor skål. 
Skala vitlöken och pressa ner i yoghurten. 
Skär kycklingen i 3 bitar på längden. 
Lägg ner kycklingen i yoghurten och blanda väl.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.

Gurkyoghurt
Skölj gurka och rädisor. 
Skär gurkan i tärningar och skiva rädisorna.
Blanda gurka och rädisor med yoghurten och saltet.

Skär limen i fyra klyftor.
Servera kycklingen med ris, gurkyoghurt, limeklyftor och gärna ett gott bröd.
Kryddig god kyckling som blev bra till slut trots att Leif hade lite problem längs vägen. Men bra att han kunde rädda upp det till en god kycklingmiddag trots allt. Gurkyoghurten var god och passade perfekt till krydd-kycklingen. Men om man följer originalreceptet blir det nog inte lika mycket yoghurt som i vår variant som syns på bilden. Det var fräscht och gott att servera lime-klyftor till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *