Saffransbiscotti med vit choklad

Nu har vi (jag och Ida) precis vaknat efter ännu en lång härlig sovmorgon. Hur ska det gå i morgon då jag måste upp före sex? Det brukar ju gå bra att komma igång efter ledigheter även om det känns omöjligt dagen innan. Men det blir ju bara två tidiga morgnar, sen får jag sova två morgnar igen, och det lär jag ju klara. Även idag vaknade vi till en kylig dag med drygt 20 minusgrader, känns konstigt att prognosen säger att det ska vara plusgrader redan på tisdag.

Biscotti har blivit en favorit för mig så självklart var jag tvungen att prova saffransvarianten till jul. Alla recept på saffransbiscotti som jag har sett innehåller mandel, men det ville inte jag ha i mina så jag tog vit choklad istället.

Saffransbiscotti med vit choklad
100 g rumsvarmt smör
1 g saffran
1,5 dl socker
2 ägg
1,5 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
85 g vit choklad

Smält smöret tillsammans med saffran. 
Vispa ägg och socker. 
Rör ner smörblandningen till äggsmeten.
Skär chokladen i mindre bitar och blanda med mjöl och bakpulver.
Rör ner det i bunken.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg dem på en plåt och platta till lätt.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. 
Skär genast i två-centimeters-bitar.
Vänd snittytan uppåt och ställ in i ugnen ytterligare ca 15 minuter
Stäng sedan av ugnsvärmen och låt plåten stå kvar i eftervärmen tills skorporna torkat helt.
Biscotti i alla de varianter är så himla goda. Perfekt kaka till en kopp te (eller kaffe). Dessa saffransbiscotti kommer jag göra fler jular, ja kanske alla kommande jular för de är enkla att göra och underbart goda att äta.
Tycker ni att det var lustigt att jag använde 85 g vit choklad och inte 100? Jag använde Marabous vita choklad och den är på 185 g, 100 g skulle jag ha till saffranskladdkakan och då var det 85 g kvar. Och det var rätt lagom. De bruna prickarna är alltså vit choklad, de ser brända ut men det är de inte.

Fin burk med godsaker

2 reaktioner till “Saffransbiscotti med vit choklad”

    1. Nej tyvärr har jag aldrig provat ut eller hittat nå sånt recept. Hittar du ngt får du gärna höra av dig så jag kan prova 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *