Påskdagsmiddag

Igår fick ni se lite från förberedelserna inför påskdagsmiddagen och det blev som jag misstänkte – att köttet inte hann bli klart i tid. Det är nackdelen med att planera in för mycket som ska vara i ugn. Men vi hade trevligt ändå de 40 minuterna extra vi var tvungna att vänta på förrätterna. Den som väntar på nå gott…

Påskdagsmiddag
(klicka på namnen så kommer ni till recepten)


Förrätt/drinktilltugg med orange tema
ädelostkrustader med hjortronsylt
morotsstavar
salta pinnar
Mionetto
apelsinläsk


Varmrätt med lila dukning
älgrostbiff tillagad på låg värme
kokt broccoli och blomkål
sallad
Pratello Tornazzo
vatten
läsk


Efterrätt
vaniljsmörkräm
grädde
blåbär
hjorton
kaffe, te o läsk

Om man tittar in i vårt kylskåp kan man nästan tro att det är jul. Det är proppfullt med ägg, sill, gravad lax, ostar och en annan massa god mat. Vi måste nog planera in en dag med rester till middag, men det känns lite onödigt när vi nu är lediga och har tid för matlagning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *