Fågelbon – påskgodis

Oj, vilken slöardag vi har haft. Vi har inte gjort nånting i dag och snart är det kväll. Vilken tur att jag är påsklovsledig i morgon så jag kan vara lite duktig 🙂 Det bästa av allt med att ha en dag ledig är inte att jag hinner vara duktig utan det är att jag äntligen har tid att klippa mig, nästan ett halvår försent. Fördelen med att jobba inne i Luleå centrum, som jag gjorde tidigare, var att man kunde fixa ärenden på lunchen. Nu när jag jobbar i en annan stad och inte ens inne i den staden hinner jag aldrig göra undan saker på luncherna…och inte efter jobbet heller.

Så här på påskens sista dag tänkte jag tipsa om ett gott och enkelt påskgodis. Hemmagjort godis kan man alltid göra, oavsett om det är påsk eller inte.

Fågelbon – påskgodis
200 g mörk choklad
drygt ett halvt paket salta pinnar
godisägg

Smält chokladen i ett vattenbad.
Bryt ner salta pinnar.
Rör om.
Klicka ut flera små bon på ett bakplåtspapper eller gör ett stort bo.
Låt stelna.
Lägg godisägg i alla bon.

Salt och choklad är så gott och det blev väldigt effektfull. De chokladdoppade salta pinnarna ser verkligen ut som små fågelbon gjorda av trädpinnar. Tycker man bättre om ljus choklad så går det ju självklart bra att använda det istället. Men jag som älskar mörk choklad använder inte helt oväntat det, ju mörkare desto bättre.

Nu är det dags för en kvällspromenad så att jag har gjort nå vettigt i dag i alla fall 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *