Krustader till fredagsdrinken

Snart är det fredag igen! Har ni börjat ladda upp inför helgen? Har ni nå roliga planer framför er? Jag tänkte komma med två goda tips att börja helgen med. I väntan på fredagsmaten kan ni börja med lite småplock och vad passar bättre än krustader. Lättanvända små godsaker som kan ätas både varma och kalla. Här kommer dock två varianter på varm fyllning. Svårt att välja? Gör båda!
Västerbottenskrustader med löjrom
minikrustader
Västerbottensost
1 ägg
1 dl crème fraiche
salt o svartpeppar

Fyll krustaderna med riven ost.
Vispa ihop ägg och crème fraiche. Salta och peppra.
Häll äggblandningen på osten i krustaderna.
Gratinera i 200 grader i ca 5 minuter (tills äggstanningen har stelnat).
Lägg en klick löjrom i varje krustad.


Ädelostkrustader med hjortronsylt
minikrustader
ädelost
hjortronsylt

Lägg krustaderna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Fyll varje krustad med ädelost.
Grädda mitt i ugnen några minuter i 200 grader.
Klicka lite hjortronsylt på osten.
Båda varianterna är så himla goda. Ädelosten krympte dock ner lite när den smälte så nästa gång ska jag ta lite mer ädelost. Så tänk på det när ni lägger i en bit ost eller om ni använder ädelost på tub – osten kan gå nästan upp till kanten för den smälter ner och blir mindre sen i ugnen.

Vad tar ni för fredagsdrink i väntan på maten då? Har ni nån favoritdrink som ni gärna sippar på under tiden ni lagar mat? Eller under tiden nån annan lagar mat åt er? Drinkar har ju blivit så populära nu igen och det finns så mycket gott, tyvärr är jag väldigt dålig på att göra drinkar. Det är så mycket lättare att öppna en flaska mousserande vin 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *