Sambalburgare med sambalkräm

Grattis Olivia på namnsdagen! Jag är ju i Stockholm på jobb men passar på att gratta min äldsta dotter här, för risken är stor att jag glömmer bort det annars. Ibland (oftast) är det bra med en blogg.

I söndags åt vi en sån kanonmiddag, det var verkligen såå gott. Vi hade ju tänkt grilla men planerna ändrades och vi stekte burgarna och sparrisen istället. Men visst blir man lite sugen på att grilla när man ser tallriken här ovanför? Men snart är grillsäsongen här på allvar.


Sambalburgare
500 g köttfärs
3 msk vatten
1 msk sambal oelek
1 dl riven ost
0,5 tsk salt

Blanda ihop alla ingredienser.
Forma till ca 5 hamburgare (beroende på hur stora ni vill ha dem).
Grilla eller stek hamburgarna 3-4 min per sida.

Vi gjorde dubbel sats och ganska små burgare, ca 60 g per burgare. Vi har gjort dessa burgare förut och älskade dem redan då, den här gången la vi till lite riven ost i smeten på önskemål från Olivia. Smakrika och lättstekta/grillade. Vad mer kan man önska? Vi åt ugnsrostad potatis och sötpotatis till, men de är lika goda att äta i bröd som hamburgare.


Sambalkräm
2 dl crème fraiche
2 tsk sambarl oelek
örtsalt

Rör ihop crème fraiche och sambarl oelek.
Smaka av med örtsalt och ev. mer sambal.
Låt stå kallt till servering.

God sås på samma tema – sambal oelek. Den passade så klart perfekt till burgarna/biffarna och framför allt Ida älskade såsen. Hon älskade den så mycket så i måndags gjorde hon den alldeles själv och serverade till stekt röding. Och den passade lika bra till det.

2 reaktioner till “Sambalburgare med sambalkräm”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *