Nektarinsalsa

Har ni saknat mig? 🙂
Jag tog semester frĂ„n bloggen igĂ„r efter att ha skrivit tvĂ„ inlĂ€gg per dag nĂ€stan hela sommaren. Nu nĂ€r Leif har börjat jobba borta pĂ„ veckorna igen Ă€r det ofta sĂ„ mycket som ska göras nĂ€r han vĂ€l kommer hem. Dessutom var det ju riktigt hĂ€rligt vĂ€der (pĂ„ da’n) igĂ„r sĂ„ jag passade pĂ„ att vara ute en del ocksĂ„. SĂ„ jag kĂ€nde faktiskt inte för att öppna datorn nĂ„nting
och det hör inte till vanligheterna. 
PĂ„ mĂ„ndagens tjejmiddag bjöd jag pĂ„ lax- och bulgursallad toppad med denna nektarinsalsa. Men den Ă€r god Ă€ven till annat Ă€n fisk. Grillad kyckling tror jag den skulle vara perfekt till, eller vad tror ni?

Nektarinsalsa
2 nektariner
1 liten bit purjolök
0,5 dl thaichilisÄs
1 lime, pressad
flingsalt
Pressa saften ur limen och blanda med sweet chili.
KĂ€rna ur och skĂ€r nektarinerna i smĂ„ tĂ€rningar. 
Ansa och finstrimla purjolöken. 
Rör ner nektariner och purjo i thaichilisĂ„sen. 
Smaka av med flingsalt.

FrĂ€sch och god salsa med bĂ„de nektariner och thaichilisĂ„s – tvĂ„ favoriter. Den Ă€r sur, söt, stark och salt, allt i en perfekt blandning. Det blir inte sĂ„ jĂ€ttemycket av denna sats och eftersom den Ă€r sĂ„ god Ă€r det nog lika bra att göra dubbel sats pĂ„ en gĂ„ng.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *