Rostbiff med dragon- och vitlökssås

Nu är det dags att ge er receptet på Schlagerpartyts huvudrätt, svårt att kalla det varmrätt eftersom det var kall rostbiff med en god kall sås som jag serverade. En perfekt festrätt där allt går att förbereda nån dag i förväg och sen förvara i kylskåp var för sig. Precis innan servering lägger man upp allt på ett fint fat på några minuter. Perfekt, eller hur?

Rostbiff med dragon- och vitlökssås

Sås

1 st ägg
1-2 krossade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad färsk dragon
1 dl olja
salt och peppar
 
100 g ruccola
1 ask coctailtomater
400 g rostbiff i tunna skivor
 
Sås
Blanda ägg, vitlök, senap, vinäger och dragon med en stavmixer. 
Tillsätt oljan lite försiktigt och mixa till en tjock sås. 
Smaka av med salt o peppar
 
Lägg sallad och tomater på ett serveringsfat.
Lägg rostbiffskivorna på salladsbädden och ringla över lite av såsen. 
Servera resten i en skål eller kanna vid sidan om. 

Ugnsstekt rostbiff på låg temperatur blir såå gott och är så värt att göra rostbiffen själv, framför allt i en sån här rätt där det är huvudfokus på rostbiffen. Här hittar ni ett kanonrecept på en mör och god rostbiff.

Dragon brukar inte vara nån favoritkrydda för mig men den här såsen är en favorit och till rostbiff och ruccola är den sååå himla god.
Jag serverade ugnsrostade rostsaker, gulbetor, kålrot, sötpotatis och morötter, till det här och det blev en vacker skål med orange-gula rotsaker. Gott med nå varmt till den kalla rostbiffen, framför allt nu när det fortfarande är vinter. Till sommaren kan jag tänka mig en stor skål med sallad istället eller kanske en bulgursallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *