Ingefärashot

Nu har vi vaknat upp till sommartid! Visst har ni kommit ihåg att ställa om klockorna? Perfekt att tappa en timme under påsken då man ändå har flera extra dagar ledigt. Det verkar bli en solig och fin dag även i dag, lite dis på himlen men solen kämpar sig igenom. Vi ska till några kompisars stuga i eftermiddag så jag hoppas finvädret fortsätter hela da’n.

Jag hoppas även att förkylningen är på väg bort. Det känns inte riktigt som det, men man mår ju alltid som sämst på morgonen när man har legat en hel natt och både näsa och hals har täppts till. Igår gjorde jag en dunderkur med en massa ingefära som ska vara bra vid förkylningar. Men det ger nog bäst effekt om man tar det innan man blir förkyld och på så sätt håller alla baciller borta.

Ingefärashot 

200 g färsk ingefära
1 l vatten
0,5 dl honung
2 citroner

Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. 
Värm upp (nästintill sjuda, men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. 
Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. 
Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet.
Låt svalna och pressa sedan i citronerna. 
Sila och häll i en flaska.
Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.

Starkt men så otroligt gott! Jag älskar ingefära och det här var godaste medicinen på länge. Olivia däremot som såg en saftkanna i kylskåpet och hällde upp ett glas i tron att det var saft tyckte inte det var lika gott 🙂

Använd termometer annars är risken stor att det blir för varmt när du värmer upp vattnet och ingefäran. Jag hade i alla fall värmt på mycket mer om jag inte hade haft termometer och sett när vattnet var 60 grader. Receptet hittade jag på Mitt kök.

Underbar knöl!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *