Pestopasta à la Lchf

Krämig pestopasta är en storfavorit här hemma och nu när vi undviker pasta testade jag att använda vitkålspasta istället för vanlig pasta och det blev faktiskt riktigt gott och ett bra tillbehör till våra goda mozzarellafyllda köttfärsbiffar. Pestopasta à la Lchf

vitkål
pesto
crème fraiche
salt o svartpeppar

Strimla vitkålen
Koka upp vatten. Salta.
Lägg i vitkålsstrimlorna och låt koka tills vitkålen har mjuknat något men fortfarande har lite tuggmotstånd, ca 3 minuter.
Häll bort vattnet.
Lägg tillbaka vitkålspastan i kastrullen, blanda med pesto och crème fraiche.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Vitkålspasta kräver ganska mycket salt för att bli god annars är den rätt smaklös och det gäller även om du blandar med pesto. Resterna använde jag till en omelett och det passade perfekt även till det.
Klockan är snart 21 och jag har äntligen sjunkit ner i soffan för lite middag samtidigt som jag ser Sveriges mästerkock där de lagar köttbullar och det ser så otroligt gott ut, måste nog laga köttbullar i helgen. Fick lite tips från Leif Mannerström. Har ni några favoritköttbullar? Hur kryddar ni? Vilka övriga ingredienser tillsätter ni? Steker ni i ugn eller i stekpanna? Det finns verkligen många varianter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *