Ägg- och baconsallad

God morgon! 

Vi vaknar upp till ännu en dag med sol och jag njuter för fullt för visst är det lite enklare att stiga upp när det är finväder? I dag jobbar jag bara till 12 och sen är det FYRA hela lediga da’r. Lovely.

Enligt prognosen är det risk för sämre väder nu igen men jag hoppas jag kan sitta ute i solen o äta lunch åtminstone. Tror jag ska slänga ihop en ägg- och baconsallad igen, precis som jag gjorde till söndagsmiddag. Självklart toppar jag den med min smakrika favoritdressing.

Ägg- och baconsallad

sallad
paprika
tomater
rödlök
bacon
ägg
caesardressing (se recept nedan)

Dela alla grönsaker, klyfta det kokta ägget och stek bacon i bitar.
Lägg sallad i botten på ett fat, fyll på med grönsaker och rödlök.
Lägg ägg och baconbitar överst, toppa med dressingen.

Caesardressing

1 kallt ägg
2 tsk dijonsenap
3 sardellfiléer (eller ansjovis)
1 klyfta vitlök
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl kall rapsolja
1 dl riven parmesanost
ca 0,5 dl vatten
Lägg alla ingredienser utom oljan och osten i en hög behållare. 
Mixa med en stavmixer i botten och vicka på den tills allt gått ihop. 
Tillsätt oljan försiktigt medan du fortsätter mixa.
Lägg ner den rivna osten och kör några varv igen med stavmixern. 
Späd med lite vatten för att få dressingen lösare.

Mmmm så gott. Sallader går att variera hur mycket som helst efter humör och vad man är sugen på för dagen. Sockerärter, avokado och sparris är andra godsaker som man kan ha i sin sallad, men i söndags använde jag det som fanns i kylskåpet före kyl-påfyllningen, saker vi oftast har vi vår kyl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *