Ändrat födelsedagsfirande

Det blev lite ändrat födelsedagsfirande för min mamma igår. Planen var att vi skulle bjuda henne på middag hemma hos oss, men eftersom vi har sjukstuga hemma ville vi inte bjuda hem någon. Både Isak o Ida var så pass dåliga så vi åkte till hälsocentralen med båda två och det visade sig att båda hade halsfluss och fick varsin penicillinkur på 10 dagar. Suck! Men nu kan det bara bli bättre, eller? Känns som det har varit alldeles för mycket sjukdomar hemma hos oss den här sommaren. Jag skyller på det dåliga vädret.

Tillbaka till gårdagens födelsedagsfirande: Jag och Olivia som kände oss friska cyklade ner till mamma/mormor för att fira henne till eftermiddagsfikat. Därefter åkte jag till Kvantum och handlade lite smått o gott till middag, vi hade ju trots allt lovat henne en middag. Från ingenting till en festmiddag på några minuter.

Bartendern Olivia blandade varsin Aperol Spritz till oss vuxna som vi avnjöt tillsammans med varma ostfyllda krustader, rågkrustader med ostkräm o isade rädisor och lite tacochips o dip.

När den vackra drinken var uppdrucken och tilltugget uppätet satte vi oss till bords där vi fortsatte äta och dricka bubbel. Nu dukade vi fram en ugnsomelett med mozzarella, räkor, lufttorkad skinka, skagenröra, baguetter och grönsaker.

Trots sjukstuga och ändrade planer blev det en bra dag och jag tror att mamma blev riktigt nöjd ändå. Jag och Olivia var då nöjda när vi cyklade hem och pratade om hur mysig kväll vi haft. Och ”Den som spar han har…” så nu har vi ju kvar vår festmåltid som vi ska bjuda på hemma hos oss. Men det väntar vi med tills alla känner sig friska och pigga.

En kommentar till “Ändrat födelsedagsfirande”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *