Taco-kryddmix

Nu ska vi snart iväg på tacofredag! Är ni fler som äter tacos i dag? 

I väntan på middagen tänkte jag tipsa er om att man kan göra egen kryddmix. Jag brukar göra en stor sats så att jag har färdigblandat när det väl är dags att steka köttfärsen.

Taco-kryddmix

1,5 msk chilipeppar
2 msk mald spiskummin
1 msk maizena majsstärkelse
2 tsk kakaopulver
1,5 tsk salt

Blanda ihop alltsammans och tillsätt i ca 1 kg brynt färs.
Tillsätt sedan 1-2 dl vatten. 
Koka ihop.
Tacoköttfärs är gott till mycket. Visst har ni provat att ha det i gratäng, pizza, paj eller bara äta som sallad. Det var länge sedan jag gjorde en tacogratäng, så det måste jag se till att göra snart igen för gratänger är nog min favorit. Hur är er favorittaco? Vilka tillbehör är era favoriter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *