Hallonmuffins – socker- och glutenfria

Det är jobbigt nu!

I måndags började jag med lchf igen efter allt jul-frosseri, och nu är jag så sugen på nå gott så jag blir tokig. Men jag vet att det går över snart, dag 3 o 4 brukar vara värst. Men just i dag hade jag verkligen inte tackat nej till några av dessa hallonmuffins utan socker och gluten.

Himla passande att jag just i dag hittade dessa bilder från i höstas och kom på att jag hade glömt att ge er detta smarriga recept.

Hallonmuffins

1-1,5 dl sötströ
150 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1 dl crème fraiche
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
hallon
Vispa mjukt smör och sötning pösigt. 
Rör ner äggen och sedan crème fraîche. 
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt.
Fyll muffinsformar till två tredjedelar med smet och sätt sedan en stor klick hallon, tryck ner lite.
Grädda i lite drygt 200 grader ca 15-20 minuter, känn med sticka.

Mums, mums vad gott det här var. Himla synd att jag inte har några kvar i frysen ? Tror att jag måste baka i helgen…

Jag har nästan alltid kokta hallon i frysen. Jag köper storpack frysta hallon och kokar dem några minuter enligt Livsmedelsverkets rekommendationer och fryser sedan ner i portionsförpackningar. Perfekt att ta fram när man är sugen på nå gott eller som här då jag bakade med hallon. Har man färska hallon så använder man så klart det istället och trycker då ner några hallon i varje muffins.

På väg in i ugnen.
Tänk en klick grädde och en kopp te till detta.

Vilken dag det har varit jag har sprungit mellan möten mest hela da’n och fått kasta i mig frukost o lunch. Var rätt skönt när jag kring halv fyra kunde sjunka ner på min kontorsstol och få jobba undan lite vid skrivbordet i ett par timmar. Men det är ännu skönare nu när jag har fått sjunka ner hemma i soffan.

Nu ska jag gå o hänga tvätt sen ska jag fortsätta slappa i soffan o se Luleås hockeymatch. Dags för 2018 års första seger?

Ha en bra torsdagskväll – i morgon är det fredag ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *