Idas skinkpasta med ost

Idas intresse för matlagning brukar gå i perioder, ibland är hon jätteduktig o vill hjälpa med allt och ibland är hon inte alls intresserad. Under julledigheten gjorde hon en smarrig lunch till sig själv med makaroner och julskinka, men det går lika bra att använda annan skinka.

Idas skinkpasta med ost

kokt pasta, t.ex.makaroner
skinka
färskost med god smak
grädde
kryddor

Bryn skinkan lite.
Blanda ner färdigkokt pasta, en stor klick ost och en skvätt grädde.
Låt allt bli varmt och koka ihop lite.
Smaka av med svartpeppar och ev. andra goda kryddor.

God mat för både liten och stor! Den goda smaksatta osten är det som gör den här rätten riktigt god och ett enkelt sätt att smaksätta maträtter. Ida använde en ost med basilikasmak, basilika och pasta är en perfekt kombination.

**********************

Hoppas ni har haft en bra start på veckan och att den bara blir bättre o bättre ju längre den går. Vi har haft en blåsig start på veckan, jag har utanpåliggande persienner på jobbet och det lät som de skulle blåsa sönder. Men jag tror att de höll. Jag tror det har lugnat ner sig en aning nu, eller så är det bara önsketänkande.

Jag slutade lite tidigare i dag men det lär inte bli så många fler korta dagar på ett tag. Det är sjukt mycket att göra på jobbet nu, men det är sjukt kul också. Det går ju i perioder hur kul man tycker jobbet är så det gäller att njuta ordentligt när man är inne i en bra period. Och det gör jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *