Kyckling Vindaloo

Tycker ni om indisk mat? Jag har inte riktigt bestämt mig. Det jag gör själv hemma tycker jag ofta om men jag blir ofta besviken när jag köper indiskt ute, vet inte om jag har fel uppfattning om vad indisk mat egentligen är. För ska jag vara ärlig är det sällan både som jag gör det själv och som jag äter det ute.

I helgen åt vi denna Kyckling Vindaloo som Isak redan efter någon tugga berömde. Sånt gillar jag!

Kyckling Vindaloo

1 kg strimlade kycklingfiléer
Marinad
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 ml krossade tomater
0,5 dl vinäger
400 ml kokosmjölk
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 tsk malen koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk paprikapulver
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk chilipeppar
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Tillsätt senare
1 msk kycklingfond
1 msk sambal oelek

Finhacka lök och vitlök och fräs mjukt.
Lägg tomater, kokosmjölk, vinäger, kryddor, lökgräset och kycklingen i en kastrull.
Låt allt marinera i kylskåpet i minst 1 timme.
Tillsätt fond och sambal och låt allt koka ihop i ca 30 minuter, kolla att kycklingen är färdig.
Servera med ris (jag som undviker kolhydrater äter endast blomkål till)

Vill man ha en krämigare gryta använder man kokosgrädde istället och tycker man inte om kokosmjölken tar man vanlig grädde. Jag älskar kokosmjölk-smaken och skulle absolut inte byta bort den. Jag hade dock gärna haft en lite krämigare gryta eftersom jag inte åt något ris som sög upp den goda såsen.

Efter en hektisk dag var det skönt att komma hem till dukat bord och färdiglagad gryta. Trots att planen var spenatsoppa. Men när jag blev längre än väntat på jobbet blev det ändrade planer. Nu ska jag ställa mig och göra spenatsoppa så att den bara behöver värmas i morgon av den som är hemma först till midda’n. Spenatsoppa är superenkelt att göra men ännu enklare att bara värma på.

Det verkar vara dåligt väder i hela Sverige. Hur har ni det? Här i Luleå blåser det mycket och snöar lite grann, inte så farligt faktiskt utan det är blåsten som är värst. Men det håller på att lugna ner sig tack o lov. Det har gått lite dåligt med mina promenader för jag går inte ut när vädret är så här. Men jag hoppas på bättring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *