Pestorullar

Till förra lördagens fördrink bjöd jag på pestorullar, en gammal favorit som det faktiskt var himla länge sedan jag gjorde. Men nu var det dags igen! Så smidigt eftersom man använder färdig smördeg på rulle som är färdigkavlad.

Pestorullar

1 rulle färdig smördeg
röd pesto
riven ost

Rulla ut smördegen.
Bre på röd pesto och strö över riven ost.
Rulla ihop till en rulle igen. Beroende på hur stora och många du vill ha väljer du om du rullar ihop från lång- eller kortsidan. Jag rullade ihop från långsidan så att det blev ganska många men lite mindre rullar.
Hit kan du förbereda om du vill och förvara rullen i kylskåp några dagar.
När det är dags att äta skär du rullen i cm-breda skivor och sätter dem på en plåt med snittytan uppåt (som när man gör vanliga kanelbullar).
Strö ev. lite ost på varje rulle.
Grädda i 220 grader i ca 10 min.

De är godast när de är lite småvarma så grädda dem precis innan gästerna kommer. Men vill du förbereda så kan du göra själva rullen nån dag i förväg och förvara i kylskåpet. Jag brukar dessutom skära rullen i skivor och sätta på plåt nån timme innan gästerna kommer och förvarar då plåten kallt i matkällaren fram till gräddning. Skönt att inte behöva hålla på att stöka ner så mycket precis innan gästerna dyker upp.


Solen skiner fortfarande och nu drar vi till Åre i några dagar!
Ha en underbar tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *