Nektarin- och tomatsalsa

Här kommer ett riktig sommartillbehör som passar perfekt till grillat. Och visst är det vackert? Nu när det är nektarintider brukar vi frossa i nektariner och använda dem till lite allt möjligt. Trots alla våra allergier så verkar nektariner gå bra för de flesta av oss, tvärtemot persikor.

Nektarin- och tomatsalsa

3 nektariner
3 tomater
0,5 rödlök

1 tsk hackad röd chili
3 msk hackad persilja
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
Dela nektarinerna i mindre bitar.
Dela tomaterna i mindre bitar, ta bort en hel del av kärnorna för att det inte ska bli för blött.
Finhacka rödlök och chili.
Blanda tomater, nektariner, rödlök och chili i en skål.
Rör ihop olja, vinäger och salt.
Häll blandningen över nektarinerna, tomaterna, rödlöken och persiljan.

Ett extratips är att det blir supergott att först ta lite sallad och sen lägga denna salsa på salladen för då får du lite vinägrett på salladen också och det blir en perfekt kombo.
*****************
Stackars Olivia som har fått Körtelfeber. Hon har så ont, så ont i halsen och ingen medicin finns det som hjälper förutom smärtstillande (som knappt hjälper minsta lilla förutom att hålla ner febern) och nån spray som lindrar lite litegrann. Det är ingen munter läsning när man googlar körtelfeber ?
Jag skulle kunna göra vad som helst för att ta bort smärtan från henne. Tänk att ha ondare än halsfluss men penicillin hjälper inte eftersom det är virus, så det finns inget hopp om snabb lindring. Usch jag vill knappt tänka tanken för halsfluss är verkligen det vidrigaste och ondaste jag har haft. Att föda barn kommer inte i närheten när det gäller smärta….

2 reaktioner till “Nektarin- och tomatsalsa”

    1. Tack! Nu är hon hemma och vi får pyssla om henne ordentligt så vi hoppas hon snart känner sig bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *