Ida i fokus

Vilken vecka!

Fullt upp från morgon till kväll och inte många minuter hemma i lugn o ro, därför har det blivit väldigt knapert med blogginlägg också. Inte en endaste kväll har jag kommit hem före åtta, och oftast har klockan hunnit passera nio också.

Den här veckan har handlat mycket om underbara Ida. Det började i tisdags då vi äntligen fick det glädjande beskedet att hon får byta klass. Ett års kamp med magont, möten och tårar gav resultat. Men varför behövde det ta sån tid?

?

I torsdags öppnade Lager157 i Luleå och Ida ville så klart hinna till en av sina favoritaffärer innan hon åkte på semester. Så den snälla mamman köade i timmar för att få handla lite nya kläder inför Idas höstlovssemester.

Igår morse skjutsade Ida och Leif mig till jobbet sedan fortsatte de till Jämtland för älgjakt och kusinmys. Själv stannar jag hemma för att vila, jobba och storstäda. Jag ser faktiskt fram emot att storstäda hela huset – det händer inte ofta. Men att få pyssla på i min egen takt med städningen låter helt underbart. En helg utan tider att passa och dessutom får vi en timme extra tack vare att vi ställer om klockan imorgon. Kan ju knappt bli bättre….

När jag inte hade någon som saknade mig hemma (tonåringar är lika glada om jag håller mig borta) passade jag på att boka en sen tid hos frissan igår för att få fräscha till håret med lite färg. Så skönt och välbehövligt. När jag väl var klar där hade klockan hunnit passera sju och jag hade ingen lust att laga mat, så istället lurade jag in Olivia till stan för ett restaurangbesök. Isak hade redan hunnit åka på halloweenfest, men jag och Olivia fick en mysig stund med god mat och ett glas vin innan hon skjutsade hem mig och själv fortsatte vidare till kompisar.

Kvällen avslutades i tv-soffan med att se Pojkarna där barnens kusin (min brorsas son) spelar en av huvudrollerna. Så duktig han var, en roll så långt från honom själv som möjligt men spelade så trovärdigt.

Det var delar av min vecka det, den har även innehållit styrelsemöte,  andra möten både privat och i jobbet, sjukhusbesök och taxiverksamhet. Nu ska jag sätta igång med städningen innan det är dags för  dagens andra kopp te. Senare tänkte jag titta in med ett recept också. Missa inte det!

Ha en lugn och underbar lördag!

2 reaktioner till “Ida i fokus”

  1. Nu ska jag vila i flera dagar och äta o dricka en massa gott och bara tänka på mig själv. Känns nästan som att jag också kommer ha höstlov, fast jag inte har det 🙂 Det är väldigt skönt med egen privat-chaufför ibland, men konstigt att jag har så stora barn som får köra bil. Hur gick det till?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *