Kycklingtortilla

Vi äter annat än julinspirerad mat trots att det är december. Bland annat har vi ätit familjens storfavorit, men jag gjorde den enkla och smidiga varianten. Istället för att krydda helt själv använde jag smaksatt crème fraîche – så himla smidigt.

Kycklingtortilla

1 kg kycklingfiléer
0,5 purjolök
1 paprika
1 brk majs
2 msk chilisås
2 msk tomatpuré
2-3 dl crème fraiche med chilismak
8 tortillabröd
riven ost

Strimla kyckling, purjolök och paprika.
Fräs kycklingen några minuter, salta o peppra.
Blanda ner purjolöken och paprikan och låt fräsa med.
Rör ner majs, chilisås, tomatpuré och crème fraiche.
Koka ihop några minuter.
Fyll tortillabröden med kycklingröran.
Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form tätt bredvid varandra.
Strö på riven ost.
Gratinera ca 10 minuter i 225°.

Vill man dra ner på kolhydrater så kan man använda low carb-tortillas eller göra som jag – äta röran tillsammans med en sallad. Supergott!

Själva röran är så himla god och egentligen är det ju inte kycklingen som ger den smak så jag och Olivia har börjat spåna vad man kan tillsätta mer för grönsaker. Att skära och steka kycklingen är det tråkiga momentet och det skulle vara skönt att kunna minska ner kycklingmängden. Framför allt med tanke på att vi ofta måste göra dubbel sats eftersom alla vill äta mycket och även få över en massa rester.

2 reaktioner till “Kycklingtortilla”

  1. Jättedålig på kyckling..Som jag verkligen gillar..Ojoj , äntligen ett recept som tilltalar..Vad kul att jag hittade dej !!

    1. Vad kul att du har hittat hit till mig. Hoppas du gillar den här rätten som är vår familjs storfavorit. Det är nästan så att vi slåss om maten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *