Lucka 22: Minttryffel

Nu tycker jag det är dags för ännu lite mer julgodis – det är ju lördag ?
Mörk choklad och mint är ju min verkliga favoritkombination så ni kan ju förstå att det här är ett favoritgodis. Jag vet att vissa är lite rädd för att göra tryffel för de tror att det är svårt, men det är det inte. Låt bara smeten stelna något (ganska länge) innan ni börjar rulla så går det kanonbra.
Jag älskar att garnera tryfflar och chokladbollar med råsocker för det glittrar så fint.

Minttryffel

200 g mörk choklad med mintsmak
1 dl grädde
ev. pepparmyntsolja
garnering: råsocker
Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke.
Koka upp grädden och häll den över chokladen.
Rör tills chokladen smält.
Smaksätt ev. med någon extra droppe pepparmyntsolja.
Låt svalna, men lämna inte så att det hinner stelna helt.
Forma till kulor och rulla i råsocker.
Är det inte typiskt! Efter flera veckors stress och press skulle jag äntligen få en sovmorgon. Så efterlängtat att inte behöva ställa någon klocka. Men vad händer då? Jo, jag vaknar mitt i natten med sprängande huvudvärk. Så istället för att ligga kvar och plågas steg jag upp och tog mig en kopp te o en macka för att sen kunna ta värktabletter. Jag kan inte ta tabletter på tom mage för då börjar jag må illa, så nu sitter jag här med tänt ljus, en macka och en kopp te. Ganska mysigt faktiskt! 
Varför är det så ofta så att när man väl slappnar av så blir man sjuk?
Nu ska jag snart gå o lägga mig igen och hoppas att jag får min sovmorgon trots allt. Hoppas att ni får en bra och stressfri lördag så här två dagar före jul. Jag ska göra mitt bästa för att det ska bli en lugn o skön lördag för mig och min familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *