Broccolisallad

Jag som har längtat efter fredag och helg, men riktiga fredagskänslan vill inte riktigt infinna sig. Finns det nå värre än tråkiga fredagar, då vill man ju njuta och ha det bra. Jag hoppas på en bättre lördag?

När jag undviker kolhydrater äter jag riktig mycket broccoli – ugnsstekt, kokt, som mos, i såser, i gratänger eller här som i en sallad. Vad är din favorit när det gäller broccoli? Jag behöver lite ny broccoli-inspiration.

Broccolisallad

babyspenat
gurka
körsbärstomater
färsk broccoli

citronvinägrett

1 msk färskpressad citron
2 msk olivolja
salt o peppar

Dela broccolin i mindre bitar (obs! även stammen går att använda)
Koka i lättsaltat vatten några minuter, du vill ha tuggmotstånd.
Häll bort vattnet och låt broccolin ånga av.
Blanda alla grönsaker i en skål.
Rör ihop citron och olja, krydda, häll det över salladen.
Rör om, ät och njut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *