Ruccolapaj med fetaost

I dagens lunchlåda gömde sig en pajbit från den goda pajen jag gjorde förra veckan då jag hade en massa ruccola som behövde ätas upp. Perfekt att göra paj när man har saker som behöver ätas upp, för där kan man slänga ner lite allt möjligt.
Om ni inte vill ha lchf-pajdeg så går det självklart bra med något annat pajskal, om ni klickar här så hittar ni en massa olika recept på goda pajskal. Det blir nästan svårt att välja ?

Ruccolapaj med fetaost

Lchf-pajdeg

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk fiberhusk
0,75 tsk salt
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender.
Lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. 
Lägg degen att vila i kylskåp ca 30-60 minuter.
Tryck ut den i en smord pajform.
Förgrädda i 175 grader i 8-10 minuter

Ruccola-fyllning

150 gr ruccola
1 vitlöksklyfta
150 g fetaost
2 dl grädde
3 ägg 

salt, peppar
1 tsk torkad timjan

Stek sallad och vitlök lite snabbt.
Lägg i botten på pajskalet.
Strö fetaost över.
Blanda ihop ägg, grädde och kryddor. Häll över pajen.
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter
Jag tror det hade blivit gott med lite tomat i pajen också. Men tyvärr hade jag ingen tomat hemma, varken soltorkad eller färsk. Det kändes lite annorlunda med timjan i pajen, men det blev verkligen supergott så jag är glad att jag testade det.

2 reaktioner till “Ruccolapaj med fetaost”

  1. Den kan jag tänka mig göra. Ev med grönkål. Älskar det.
    Ser fräsch ut – din nya matblogg!
    Astrid Helin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *